Таня Косева-Бошова в предаването ИмоТиТе на Bloomberg: Собствениците на бизнес сгради разчитат на банките, за да помогнат на наемателите

Таня Косева-Бошова в предаването ИмоТиТе на Bloomberg: Собствениците на бизнес сгради разчитат на банките, за да помогнат на наемателите

Ключово за собствениците на бизнес сгради в сегашната ситуация е какво ще предложат търговските банки, защото отлагането на плащанията по кредитите, ще помогне и на наемателите да запазят работни места и да не се създава излишна безработица. Това заяви Таня Косева-Бошова, председател на Управителния съвет на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България, в предаването “ИмоТиТе” с водещ Христо Николов.

„Компаниите в последните 2-3 седмици са фокусирани върху своите служители, да осигурят тяхната безопасна работа. Голяма част от наемателите в офис сградите успяха да организират своята работа така, че да работят от вкъщи“.

По думите на Таня Косева-Бошова сфис сградите са отворени, функционират, но в същото време в тях има много малко хора.

„Ситуацията с търговските центрове е доста по-сериозна, там много хора са освободени“, обясни тя.

„Плащането на наеми не е спряло. Първото тримесечие няма проблеми с плащания. В момента обаче се водят разговори с наемодателите за намаляване на разходите“.

Председателят на УС на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България обясни, че няма замразени обекти в сектора, тъй като всички фирми са добре капитализирани.

„Ускорената дигитализация на много бизнеси няма да премахне необходимостта от физическите офиси. Една компания е култура, общност…“, заяви още Таня Косева-Бошова.

Целия разговор вижте във видео.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.